top of page

Cursus definitief ontharen

Algemene informatie

Met de traditionele ontharingsmethode komen ongewenste haartjes om de paar weken weer terug. Heb je veel klanten in je salon die daarover klagen? Bied dan uitkomst door behandelingen voor definitieve ontharing (diode ice). In onze cursus definitieve ontharing (diode laser) leren we je er graag alles over!

 

VERLOS JE KLANTEN VAN ONGEWENSTE HAARTJES

Er is steeds meer vraag naar ontharingsbehandelingen, die ervoor zorgen dat ongewenste haartjes voorgoed wegblijven. De diode laser behoort tot de nieuwste en meest doeltreffende technieken om dit mee te bereiken. Deze laser zendt infrarode stralen uit die inwerken op het pigment (melanine) dat kleur geeft aan de haartjes. Het licht wordt geabsorbeerd door de haarzakjes, terwijl er kortstondig een hoge temperatuur van circa 75 ºC vrijkomt. Hierdoor worden de haarwortels vernietigd en zullen er geen nieuwe haartjes meer groeien. In onze cursus definitieve ontharing (diode laser) leer je deze behandeling correct, veilig en effectief uitvoeren.

 

LEER OM TE WERKEN MET EEN PROFESSIONELE DIODE LASER VOOR DEFINITIEVE ONTHARING!

INHOUD CURSUS DEFINITIEVE ONTHARING

De cursus definitieve ontharing met diode laser start met een theoretische inleiding met aandacht voor de anatomie van de huid, huid- en haartypes en de groeifases van het haar. We doen uitgebreid uit de doeken hoe de diode laser werkt en wat hierbij het verschil is met IPL. Het is ook belangrijk dat je alle indicaties en contra-indicaties goed leert kennen. Vervolgens leer je stap voor stap hoe de diode laser apparatuur werkt. Je leer welke zones ban het gelaat en het lichaam je kunt behandelen en wat de parameters daarvoor zijn. Je gaat tijdens de cursus oefenen op een model.

 

ONTVANG EEN CERTIFICAAT DEFINITIEVE ONTHARING (DIODE LASER)

De cursus definitieve ontharing (diode laser) is een zeer praktijkgerichte cursus. Je krijgt les van een ervaren en gedreven docente, die je de kennis en vaardigheden perfect aanleert. Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat definitieve ontharing (diode laser). Het bewijs voor je klanten dat jij deze behandeling veilig en effectief weet uit te voeren.

 

LESINDELING

DAGREEKS – 1 LESDAG VAN 12U TOT 16U

AVONDREEKS – 18U TOT 22U

 

Doelgroep

Iedereen die deze behandeling op een professionele manier wilt leren uitvoeren.

 

VERPLICHTE VOORKENNIS

Voor deze is het cursus heb je geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig.

 

INHOUD

Het leerdoel van deze is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

  • anatomie van de huid

  • soorten haar en huidtypes

  • haargroeifasen

  • indicaties en contra-indicaties

  • werking diode laser

  • instellen van diode laser

  • hygienemaatregelen

  • voorbereiden van de klanten

  • praktijk diode laser

  • nazorg

 

PRIJS

Individuele training €250,-

Training in groepsverband max 3 personen €500,-

Certificaat (bewijs van deelname definitief ontharen cursus)

bottom of page