top of page

Beauty tips

Mirza Beauty tips voor het gezicht

  1. Neem regelmatig een dag waarop je geen make-up draagt. Bijvoorbeeld in het weekend als je geen (bijzondere) afspraken hebt. Zo geef je je huid even rust en kan het de vochtbalans herstellen.

  2. Wees niet bang om je vingers als gereedschap te gebruiken voor het aanbrengen van je make-up. Vooral de basis (foundation/concealer) is prima om met je warme vingers aan te brengen, zo smelt het makkelijker samen met de huid.

  3. Smeer elke dag een zonnebrandcréme. Dit is het enige product dat huidveroudering kan doen vertragen. In de koude maanden is spf 15 prima maar gedurende de warme maanden draag je best spf 30-50 voor betere bescherming tegen de felle zon.

  4. Ga nooit maar dan ook echt nooit met make-up slapen. Door niet te reinigen is de kans groter dat je huid geïrriteerd raakt omdat ze niet kan herstellen gedurende de nacht. Reinig elke avond je gezicht met twee reinigers (double clease methode), een op oliebasis en een op melkbasis.

  5. Gebruik elke week een chemische exfoliant (peeling) op basis van zuren. Bijvoorbeeld AHA (glycolzuur) of BHA (salicylzuur). Zo verwijder je op milde wijze dode huidcellen waardoor je huid zal gaan stralen.

  6. Heb je last van wallen en donkere kringen? Smeer dan een serum of moisturizer waar vitamine C aan toegevoegd is. Vitamine C doet je bloedvaten versmallen waardoor de kringen minder zichtbaar worden. Let wel op dat het serum van je keuze geschikt is voor onder de ogen.


 

Mirza Beauty tips voor het lichaam

  1. Wisseldouches (koud en warm water afgewisseld) zijn goed voor je huid, de doorbloeding en je immuunsysteem. Je huid wordt er strakker van en je krijgt meteen een gezonde blos.

  2. Scrub regelmatig je lichaam, liefst voordat je gaat scheren. Zorg ervoor dat je niet te hard scrubt, dit is niet goed voor de huid. Je kan beter zacht scrubben en er wat langer over doen. Door te scrubben verwijder je dode huidcellen en scheer je vervolgens gladder. Breng naderhand een verzorgende bodycréme aan.

  3. Wil je zachte voeten zonder eeltplekjes? Gebruik eerst een eeltvijl om de dikste eelt weg te halen. Smeer ze vervolgens een paar keer per week in met een voetcréme of olie voordat je gaat slapen. Doe sokken aan zodat het de hele nacht goed kan intrekken.

  4. Een goede nachtrust met voldoende slaap is belangrijk voor het herstel van je lichaam en huid. Korte nachtrust kan leiden tot huidveroudering zoals een doffe droge huid,  blauwe kringen en meer fijne lijntjes dan bij een goede nachtrust.

bottom of page